فهرست مطالب

نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی
پیاپی 1 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن توزنده جانی* صفحات 1-12
    این پژوهش از نوع پژوهش های پیمایشی و توصیفی است که با هدف بررسی تاثیر اشتغال ایجاد شده بر وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه هدف سازمان بهزیستی استان خراسان رضوی انجام شده است. بدین منظور نمونه ای به حجم 768 نفر از مددجویان تحت پوشش حوزه های توانبخشی، امور اجتماعی و پیشگیری سازمان بهزیستی را به صورت طبقه ای انتخاب نموده و به صورت تصادفی در دو گروه 384 نفره آزمایش و کنترل جایگزین گردید. در این پژوهش از سه پرسشنامه نگرش شغلی و خانوادگی (محقق ساخته)، مقیاس عزت نفس روزنبرگ و مقیاس پذیرش اجتماعی کراون- مارلو استفاده شد. نتایج بیانگر این بود که میان دو گروه مورد مقایسه در متغیرهای مورد نظر تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر، اشتغال ایجاد شده بر وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه مورد مطالعه تاثیر مثبتی داشته است. از سوی دیگر، منابع تامین اعتبار، نوع شغل و شهرستان محل اقامت با عزت نفس و هم چنین، منابع تامین اعتبار و نوع شغل با پذیرش اجتماعی رابطه معناداری دارند.
    کلیدواژگان: نگرش شغلی و خانوادگی اشتغال ایجاد شده وضعیت اقتصادی و اجتماعی
  • حسین زارع، حمید لطفی* صفحات 13-27
    این پژوهش به منظور بررسی الف) تاثیر فشار گروهی بر استدلال انتزاعی، ب) میزان دشواری آزمودنی ها در استدلال نوع "رفع تالی" ج) تفاوت نسبت پاسخ صحیح آزمودنی ها در آزمایشهای قبلی و آزمایش فعلی د) تفاوت های نسبی درون گروهی با آزمایش از جامعه ی دانشجویان دوره کارشناسی، 103 نفر انتخاب شدند که 51 نفر گروه کنترل، 52 نفر گروه آزمایش بوده اند. روش تصادفی در سه سطح این پژوهش اعمال شد: الف) انتخاب آزمودنی ها، ب) جایگزینی آزمودنی ها در گروه های کنترل و آزمایش ج) تعیین کاربندی آزمایشی. سپس آزمودنی ها با استفاده از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و روش آماری مقایسه میانگین های مستقل (با نمرات افتراقی) و آزمون استدلال انتزاعی "تکلیف انتخاب واسون[1]" و متغیر آزمایشی اعمال فشار گروهی ذهنی مورد سنجش و آزمایش قرار گرفتند. نتیجه ی بدست آمده نشان داد که فشار گروهی خطای استدلال را افزایش می دهد. به عبارت دیگر اعمال کاربندی آزمایشی فشار گروهی موجب تغییر نحوه ی استدلال آزمودنی ها در جهت گروه شده است. "آزمون تفاوت نسبت دو صفت در یک جامعه ی واحد" نیز نشان داد که آزمودنی ها در استدلال نوع رفع تالی دشواری بیشتری دارند. همچنین با توجه به تغییرات ایجاد شده در آزمون مورد استفاده این پژوهش و تصریح و تفکیک درخواست ها از آزمودنی ها، میزان پاسخ درست به گونه ای معنادار بیشتر از آزمایشهای قبلی بود.
    کلیدواژگان: فشار گروهی، استدلال انتزاعی، همرنگی، استقلال، ناهمرنگی
  • جواد خلعتبری*، شهره قربان شیرودی، زهرا السادات مهدیون صفحات 28-42
    تحقیق حاضر با هدف مطالعه ی تاثیر آموزش برنامه ی آمادگی ازدواج بر باورهای ارتباطی زوجین طراحی و اجرا گردید. از 300 زوج که در نیمه ی دوم سال 1387 و نیمه ی اول سال 1388 به مراکز بهداشتی درمانی مشاوره ی قبل از ازدواج شهرستان کرمانشاه مراجعه کرده بودند، 40 نفر (20 نفر مرد و 20 نفر زن) بودند که بالاترین نمره را در مقیاس باورهای ارتباطی در مقایسه با سایر اعضای گروه کسب کرده بودند و در رده ی سنی 17 تا 31 سال و در اولین تجربه ی ازدواج قرار داشتند به عنوان نمونه ی تحقیق انتخاب شدند. در مرحله ی بعدی، این گروه 40 نفری به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایشی تقسیم شدند. 20 نفر گروه آزمایشی (10 نفر مرد و 10 نفر زن) و 20 نفر گروه کنترل (10 نفر مرد و 10 نفر زن) را تشکیل دادند. گروه آزمایشی در کلاس های آموزش برنامه ی آمادگی ازدواج شرکت داده شدند. داده های جمع آوری شده، به وسیله آزمون تحلیل کوواریانس برای بررسی تغییر در باورهای غیرمنطقی تحلیل گردید. نتایج نشان داد که آموزش برنامه آمادگی ازدواج در تغییر باورهای ارتباطی زوجین موثر است و باورهای غیرمنطقی ارتباطی به طور کلی در پس آزمون گروه آزمایش به طور معناداری کاهش پیدا کرده است. آموزش برنامه آمادگی ازدواج در تغییر باورهای ارتباطی مردان متاهل موثر است. آموزش برنامه ی آمادگی ازدواج در تغییر باورهای ارتباطی زوجین در مولفه ی باور به تخریب کنندگی مخالفت موثر است و آموزش برنامه ی آمادگی ازدواج در تغییر باورهای ارتباطی زوجین در مولفه ی باور به عدم تغییرپذیری همسر موثر است. و همچنین از 5 خرده مقیاس باورهای ارتباطی، خرده مقیاس های ذکر شده در پس آزمون تغییر معنادار داشته اند. و آموزش برنامه ی ازدواج در تغییر باورهای ارتباطی زوجین در مولفه ی کمال گرایی جنسیتی موثر است. آموزش برنامه ی آمادگی ازدواج در تغییر باورهای ارتباطی زوجین در مورد تفاوت های جنسی موثر است
    کلیدواژگان: آموزش برنامه ی آمادگی ازدواج، باورهای ارتباطی، کمال گرایی جنسیتی، تفاوت های جنسیتی
  • امیرحسین مهدیزاده*، ناهید شفیعی صفحات 43-57
    هدف اصلی از انجام این تحقیق، ارزیابی کیفیت برنامه های درسی رشته های آموزش معلمان بوده است. کیفیت برنامه درسی براساس نه عنصر هدف، محتوا، راهبردهای تدریس، فعالیت های یادگیری، مواد و وسایل، ارزشیابی، گروهبندی، زمان و فضا مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است. جهت جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسش نامه استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل موارد زیر می باشد: دانشجویان رشته های آموزش معلمان که در سال تحصیلی 88-87 به تحصیل مشغول هستند. و استادانی که دروس گوناگون را در رشته های مذکور تدریس کرده اند. برای انتخاب حجم نمونه آماری از جدول مورگان استفاده شد. انتخاب نمونه به روش نمونه گیری طبقه ای بوده است که در درون هر لایه یا طبقه، آزمودنی ها به صورت تصادفی انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات پرسشنامه ای از روش های آمار توصیفی و آزمون T برای گروه های مستقل، آزمون همبستگی، آزمون یومان ویتنی و آزمون فریدمن در آمار استنباطی بهره گیری شد. یافته ها نشان داد ، برنامه های درسی رشته های آموزش معلمان در هیچ یک از عناصر مورد بررسی از مطلوبیت و پویایی لازم برخوردار نبوده است. همه عناصر در سطح متوسط قرار گرفته اند. از بین رشته های مورد بررسی تنها رشته «آموزش ابتدایی» در برخی از عناصر در کیفیت مطلوبی قرار داشت و بقیه رشته ها از مطلوبیت کافی برخودار نبوده است. بنابراین برنامه های درسی ارایه شده در راستای اهداف کلی رشته های آموزش معلمان حرکت می کند، ولی تا رسیدن به نتیجه مطلوب و کیفیت خاصه خود، راه طولانی دارد. با توجه به نتایج به دست آمده به سوال اصلی پژوهش این گونه پاسخ داده می شود که: "کیفیت برنامه های درسی رشته های آموزش معلمان با توجه به عناصر نه گانه برنامه درسی در سطح متوسط قرار گرفته است".
    کلیدواژگان: برنامه درسی، ارزیابی کیفیت، آموزش های معلمان
  • زهرا قنبری زرندی، محمد غفاری مجلج*، سعدالله هاشمی رزینی صفحات 59-74

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی ارتباط متغیرهای هوش هیجانی و باورهای معرفت شناختی با خلاقیت در دانش آموزان پسر دوره متوسطه شهرستان کرج در سال تحصیلی 87-88 می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه را کلیه دانش آموزان پسر دوره متوسطه شهرستان کرج که مجموع آنها تقریبا 43 هزار نفر است، تشکیل می دهد. بر همین اساس تعداد 120 نفر از آنها از طریق نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از چهار منطقه آموزشی به عنوان نمونه انتخاب شدند. اطلاعات داده ها و عوامل از آزمون های هوش هیجانی سیبریا شرینگ، آزمون خلاقیت گیلفورد و آزمون باورهای معرفت شناختی شومر بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون پیرسون جهت مشخص کردن رابطه متغیرهای مدنظر با خلاقیت و از رگرسیون گام به گام جهت شناسایی سهم تبیینی هر یک از متغیرها استفاده شد. نتایج حاکی از آن ست که خلاقیت دانش آموزان با شش متغیر پیش بین، رابطه معنادار (با جهت مثبت) در سطح 01/0 دارند. بیشترین میزان همبستگی معنادار مربوط به متغیر «خودآگاهی» و کمترین مقدار نیز متعلق به متغیر «باورهای معرفت شناختی» می باشد. یعنی بیشترین میزان پیش بینی متغیر ملاک به متغیر «خودآگاهی» با مقدار 501/0 و کمترین میزان آن مربوط به متغیر باورهای معرفت شناختی با مقدار 116/0 می باشد. این نتیجه گویای آن است که متغیر «خودآگاهی» بیشترین تاثیر و متغیر «باورهای معرفت شناختی» کمترین تاثیر را بر روی متغیر ملاک دارد.

    کلیدواژگان: خلاقیت، هوش هیجانی، باورهای معرفت شناختی
  • شهنام ابوالقاسمی*، لیلا مقتدر صفحات 75-83
    به منظور تعیین اثربخشی ابراز وجود و روش شناختی- رفتاری بر میزان رضایت و فرسودگی شغلی کارکنان مراکز بهداشت شهرستان رشت، پرسشنامه 20 گویه ای رضایت شغلی ویس و همچنین پرسشنامه 40 گویه ای فرسودگی شغلی  در اختیار 400 نفر از کارکنان قرار گرفت. از میان آنها 60 نفر که دارای رضایت شغلی پایین و فرسودگی شغلی بالا بودند انتخاب شدند، و بصورت تصادفی در سه گروه 20 نفری جای گرفتند. یک گروه تحت آموزش ابراز وجود، گروه دوم تحت آموزش راهبردهای رفتاری - شناختی قرار گرفته و گروه سوم (به عنوان گروه کنترل) هیچگونه آموزشی دریافت نکردند. فرضیه های پژوهش براساس مقایسه دو روش ابراز وجود و شناختی- رفتاری بر میزان رضایت و فرسودگی شغلی تدوین شدند. روش پژوهش آزمایشی دوگروهی پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل می باشد. نتایج پژوهش نشان داد که درمان شناختی- رفتاری و آموزش ابراز وجود باعث افزایش رضایت شغلی و کاهش فرسودگی شغلی زنان و مردان گردیده است. در ضمن تاثیر درمان شناختی- رفتاری بر افزایش رضایت شغلی و کاهش فرسودگی شغلی بیشتر از آموزش ابراز وجود بوده و میزان افزایش رضایت شغلی و کاهش فرسودگی شغلی در زنان بیشتر از مردان می باشد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی- رفتاری، آموزش ابراز وجود، رضایت شغلی، فرسودگی شغلی
  • سلیمان کابینی مقدم*، علی سیاحی، علی خلخالی صفحات 84-100
    این تحقیق به دنبال بررسی زمینه های توسعه طرح آموزش فراگیر و موانع اجرایی آن در استان مازندران می باشد تا با مطالعه و تحلیل دیدگاه های مجریان طرح، راهکارهای عملی را در این زمینه ارایه نماید. برای رسیدن به داده های مورد نظر از پرسشنامه محقق ساخته ای متشکل از 7 محور اصلی با 39 سوال استفاده شده است. به همین منظور در یک طرح تحقیق توصیفی- زمینه یابی 396 نفر از کارشناسان اداری، مدیران و معلمان مجری طرح آموزش فراگیر در استان مازندران به صورت ترکیبی از روش های نمونه گیری خوشه ای و تصادفی طبقه ای در چند مرحله گزینش شده و به پرسشنامه مذکور پاسخ داده اند. روایی ابزار پژوهش بر اساس دیدگاه صاحبنظران حوزه آموزش و پرورش استثنایی و کارشناسان آشنا به مسایل آموزش تلفیقی و فراگیر بوده و برای تعیین اعتبار مربوط برابر 0.71  محاسبه شده است. اطلاعات بدست آمده با استفاده از مجذور کا (خی دو) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. بخشی از یافته ها نشان داد که مدیران بیشتر از معلمان و کارشناسان اداری اعتقاد دارند که احتمال موفقیت اجرای آموزش فراگیر در نقاطی که طرح سنجش و طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در آنجا انجام شده، نسبت به سایر نقاط بیشتر است. همچنین قسمتی از نتایج، حاکی از آن است که در نظام آموزشی فراگیر به تفاوتهای فردی دانش آموزان بسشتر توجه شده و احتمال ایجاد تعامل اجتماعی و مهارت دوستیابی در بین دانش آموزان عادی و دارای نیازهای ویژه افزایش می یابد. مجریان طرح فراگیر معتقدند  که در نظام آموزشی فراگیر امکان تبدیل شدن همه دانش آموزان اعم از عادی و دارای نیازهای ویژه به شهروندانی آگاه و کارمند بیشتر است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی- رفتاری، آموزش ابزار وجود، رضایت شغلی، فرسودگی شغلی
  • محمدعلی احمدوند* صفحات 101-112

    تحلیل علمی آزمون ها، متداولترین وسیله برای ارزشیابی یادگیری و پیشرفت تحصیلی و دانشگاه ها است. برای بررسی کیفیت ارزشیابی در دانشگاه تربیت معلم، چهار آزمون روانسنجی، انگیزش و هیجان، احساس و ادراک و روانشناسی رشد از بین مجموعه آزمون ها بطور تصادفی انتخاب، و پاسخنامه های آنان تحلیل گردیده اند شاخص های آماری بکار رفته عبارتند از: درجه دشواری، قدرت تمیز، واریانس و مجذور خی 129 سوال که روایی و پایایی آزمون ها تعیین گردید و به سوال های پژوهش پاسخ داده شد و فرضیه های آن مورد آزمون قرار گرفت. از 25 تا 75 درصد سوال های طرح شده در آزمون های نا مناسب شناخته شدند. میانگین نمرات و پاسخ نامه های دانشجویان تقریبا 12 الی 14 بود، در حالی که میانگین نمره های داده شده به آنان خیلی بالاتر از میانگین های مذکور بوده است. ضرایب دشواری هر 4 آزمون خارج از سطح بهینه و ضریب تمیز در آزمون انگیزش و هیجان بالاترین و روانشناسی رشد پایینترین بود. در هر 4 آزمون این شاخص ها خارج از سطح بهینه قرار داشت. آزمون ها از روایی و پایایی مناسب برخوردار نبودند. نتیجه پژوهش ضرورت برگزاری کارگاه های تهیه آزمون و ارزیابی را تایید می کند.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، ضریب دشواری، ضریب تمیز، نظریه صفت مکنون
|
  • Hasan Tozandejani * Pages 1-12
    This research is a research of descriptive and Survey type which is done with the aim of examining the effect of created jobs on economic, Social and cultural condition of target population of Khorasan razavi welfare organization. So a Sample of 768 subjects were  selected  with  stratified method  from  supported  people of rehabilitation Social affair and prevention  areas in welfare organization  and distributed randomly in Two groups of 384 subjects in experiment And  control  group.  In  this  research  three questionnaire  of  job  and family attitude (researcher-made), Rosenberg’s  self  esteem  scale and  Crown-Marlow’s social acceptance. The results indicated that there were significant differences in studied variables in two groups being compared. In other word, the jobs created have had a positive impact on economic, social and cultural condition of society under study. Meanwhile financing resources, type of job and the city of residence have significant relationship with self esteem and financing resources and type of job have significant relationship with social acceptance too.
  • Houssien Zare, Hamid Lotfi * Pages 13-27
    This test was accomplished for examining below cases: a) the effect of group pressure on abstract reasoning b) the difficulty ratio of the subjects in the reasoning of "modus tollens" c) the different ratio of the correct answer of subjects in pervious tests and present test d) the relative difference of intra group with Ash experience; subjects were selected from the undergraduates students, studies was selected by 103 people (51 people in control group and 52 people in experiment group). The random method has been applied in three levels: 1) the selection of subjects 2) assignment of subjects in control group and test group 3) determination experimental variables. Then the subjects were assessed by pretest-post test design with control group and statistic method of T test (independent analogy and with the different scores) and abstract reasoning test "Wason selection task" and experimental variable of applying mental group pressure. The results with a less than 0.001 shows that group pressure will increase the abstract error. On the other hand, experimental variable of group pressure has been caused the change of the method of subjects reasoning in group direction. Also, "test of independence ratios difference in unit population" showed that participants and more difficulty in the reasoning of the kind of "modus tollens". Also according to the changes in the research test and separation and lucidity of applications the ratio of the correct answer (0/359) of subjects was more meaningful than pervious tests. Other comparisons with Ash test and Zamani & et al test (1371) showed that a) the ratio of nonconformists in Ash test (0/26) to that ratio in this experiment (0/45) had meaningful difference. b) The ratio of perfect conformists in this experiment (0/17) to that ratio in Zamani & et al test (0/20) had not meaningful difference; but the same ratio with Ash test (0/08) is. C) The ratio subjects that in Ash test conformed at least once with group (0/74), but that ratio in this experiment was 0/55, that statistical test showed meaningful difference among them. The findings were discussed on the basis of background and the distinctions of this test and also relative natural semantic theory.
  • Javad Khalatbari *, Shohreh Ghorbanshiroudi, Zahra Madiuon Pages 28-42
    The present research designed and implemented with the goal of study of marriage preparation programme instruction influence on the couples communication beliefs of 300 couples that had referred to Kermanshah’s health center for pre-marriage consultation, 40 persons (20 males and 20 females) who had got the highest score in the communication beliefs (the accepted score should be mentioned) in comparison to other group members were selected and in the next steps, this 40-member group was divided randomly into two groups of control (comparison group is a more appropriate word) and experiment. That constituted 20 persons of experimental group and 20 persons of control group and the experimental group has been participated instruction classes of marriage preparation programme. After finishing of instruction classes of the marriage preparation programme, again inventory of the communication beliefs performed as a post-test. Collected data has been used by covariance analysis test to examine variation in unreasonable beliefs. Obtained result of first hypothesis showed that instruction of the marriage preparation programme is effective in changing couples communication beliefs, and generally unreasonable communication beliefs have been decreased meaningfully. According to the second hypothesis, instruction of the marriage preparation programme has been effective in variation of married male’s communication beliefs. In the third hypothesis also this point was confirmed that instruction of the marriage preparation programme has been effective in variation of the couple’s communication beliefs, in belief component to ruin disagreement. Also the fifth hypothesis confirm that instruction of the marriage preparation programme is effective in changing of the couples communication beliefs, in the belief component to exchangeability of a spouse. And the sixth hypothesis results suggested that instruction of the marriage preparation programme is effective in changing couples communication beliefs in the component of reading mind expectation. And eighth hypothesis is based on the effect that instruction of the marriage preparation programme is effective in changing of the couples communication beliefs about generic differences, no meaningful changes have be seen in the post-test, so these two hypotheses were not confirmed.
    Keywords: Instruction of marriage Preparation programme, Communication beliefs, Generic perfectionism, gender differences
  • Amir H Mehdizadeh *, Nahid, Shafiei Pages 43-57
    The goal of this study is to assess the quality of curriculum in teacher education courses. The quality of curriculum is studied on the basis of nine elements which are: objective, content, teaching strategies, learning activities, evaluation, tools, grouping, time and place. To teach the goal of the study, the following question is proposed: How describe is the curriculum of teacher education courses according to the elements of curriculum? This is descriptive-survey one. To collect the data, the questionnaire was used. Target population in this study was: The students of Teacher education courses (including Primary Education, theology, Persian Literature, Sciences, Mathematics at the level of post diploma and BA who studied in university in the school year of 1387-1388. The professors who teach these different courses. To select the sample, Morgan's table was used. In this study, stratified sampling was used and the subjects in the strata were selected randomly. To analyze the information taken from the questionnaires, some statistical methods were used such as: frequency, percentage, summative percentage, weighted mean, standard deviation in descriptive statistics; parametric tests (t-test for independent groups and correlation test) and non-Parametric tests (Mann-whiney U test and Friedman test). To do the above testes, SPSS Software was used. The finding showed that the curriculum of teacher education courses are not described in the nine above-mentioned elements and all the elements are at average levels. Among the different courses studied, just primary education was described in just some elements. On the whole, the present curriculum is based on the general objective of teacher education courses but it has to go a long was to reach the described point. According to the findings and data analysis which was done separately, the answer to the main question of this study is: "the quality of curriculum in Teacher Education Courses is at the average level on the basis of the nine elements in the curriculum".
    Keywords: Curriculum- Quality assessment- Teacher education
  • Zahra Ghanbari Zarandi, Mohammad Ghafari Majlaj *, Sadollah Hashemi Razini Pages 59-74

    The Purpose of present study was the study relation emotional intelligence and epistemological beliefs with creativity in high school student in Karaj city in 87-88 years. For this purpose 120 students were selected random cluster sampling method. Measuring instruments included emotional intelligence Sibrya shering questioner, Gilford creativity Scale and epistemological beliefs questioner. For analysis data used correlation coefficient Pierson and step by step Regression. The results revealed that there is meaning positive relation between creativity and Predictive variables, the stronger relation was between self awareness and weakness' relation epistemological beliefs.

    Keywords: Emotional intelligence, epistemological beliefs, creativity
  • Shahnam Abolghassemi *, Leyla Moghtader Pages 75-83
    In order to determine the effectiveness of assertive training  and cognitive- behavioral methodology training on the Staffs vocational satisfaction and the staffs vocational exhaustion at Health center ,city Rasht,20 items questionnaires of Davis, Laf Kosit and Vies and also the 40-item questionnaires of Le and Ashford have been given to 400 employees of Health Center in city of Rasht and among them ,60 employees who were with low vocational satisfaction and high vocational exhaustion were selected and they were selected  randomly into 3 group of 20 persons. The first group received assertive training, the second group received behavioral methodology training strategies, and the third group did not receive any training as a control group. The following research hypotheses have been provided on the basis of the comparison of two methods. The assertive training and cognitive-behavioral on the rate of satisfaction and vocational exhaustion. The experimental research method of two-group pretest and posttest is with control group. The research results showed that behavioral cognitive therapy and assertive training faction have been caused in increasing the vocational satisfaction and decreasing vocational exhaustion men and women. Furthermore, the effect of behavioral - cognitive therapeutics in increasing the vocational satisfaction and decreasing the vocational exhaustion are more than the assertive training and the rate of increasing vocational satisfaction and decreasing vocational exhaustion in women are more than men.
    Keywords: Cognitive-behavioral therapy-assertive training-Vocational satisfaction-Vocational exhaustion
  • Soleyman Kabini Moghaddam *, Ali Sayahi, Ali Khalkhali Pages 84-100
    His research is trying to examine the background of development of inclusive education project and obstacles against in the Mazandaran province and wants to present the practical strategies by studying and analysis the project executor’s approaches.A researcher made questionnaire which was composed of 7 axes with 39 questions had been used. To reach the data for  this reason ;through several phases;396 persons of official expert; managers and executive teachers of the inclusive education project have been chosen in Mazanderan by cluster and stratified random sampling and the answered to the said questionnaire . The validities of the research devices were bases on the authority's approaches of exceptional education and their experts who were acquainted with the inclusive education problems; and their reliabilities were calculated by Cronbach coefficient ά (alpha) which was 71/40% .The data were analyzed by Chi-square. One part of finding shows that the managers; more than the teachers and official experts; believed to the probability of success of the inclusive education project in areas were the measurement projects and community based rehabilitation (CBR) were executed in comparison with other parts one. Other part of the results shows that the inclusive education system pays attention to individual differences and the probability of Social relationship and making friend skill will increase among ordinary students and students with special needs. The executers of the inclusive project believe that in the said project; both all ordinary students and the students with special needs are more flexible to become aware and efficient citizens.
    Keywords: Inclusive Education Project, Students with Special Needs, Ordinary students
  • MohammadAli Ahmadvand * Pages 101-112

    Scientific test analysis is most popular means for the evaluation of student at universities. In order to study the quality of evalition at teacher training faculty, 4fields of study. Namely psychology was randomly chosen. Students answer sheets were analyzed in those 4 teats. The aim of study was to check the reliability and validity, difficulty index and discrimination index of the tests. The hypothesis of research was that statistic indicates of reliability and validity is outside the optimized level in 4tests. The finding of research indicated that between 25 till 57% of the items related to4tests are unsuitable and the difficulty index, discriminative index, validity and reliability of the tests are outside the optimized level.

    Keywords: evaluation, difficulty index, discrimination index, latent trait theory